Zadní Telnice - Největší lyžařským areál ve východní části Krušných hor patřil v sobotu amatérským závodníkům v lyžování. Na sjezdovkách Turistická a Nová se jel tradiční závod v obřím slalomu, který nese název Telnický rohlík.

Na trati nejmladší závodník Telnického rohlíku Jakub Táborský (2011). Foto: Skilifte.de - Dirk.
Na start se letos postavilo sto dvacet čtyři závodníků a shodují se, že sobotní Telnický rohlík se opravdu vydařil. Počasí přálo, všichni si den na sjezdovce užili. Někteří pod heslem: Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se (Pierre de Coubertin). Ale to určitě neplatilo pro vítěze. Pro ty kromě medaile a poháru čekala slaná odměna. Pravý Telnický rohlík, který pro závod napekla chabařovická pekárna. Nejstarším závodníkem, který se postavil na start, byl Jaroslav Beránek (1939) z Ústí nad Labem. Nejmladší Jakub Táborský se narodil v roce 2011 a na závod přijel až z Tábora.

Jedinou šmouhou na letošním ročníku Telnického rohlíku bylo nezodpovědné chování německého lyžaře, který nerespektoval pokyny pořadatelů. „Říkali jsme mu a ukazovali, že se na sjezdovce jede závod. Nejprve nám vletěl na trať, kde nám kličkoval mezi brankami. Pak se dostal mimo trať a už jsme jen viděli, jak válí v kotrmelcích. Způsobil si vážné zranění a musel pro něho přiletět vrtulník leteckých záchranářů. Přerušil nám závod na hodinu," posteskl si Jindřich Holinger ze Ski areálu Telnice.

Na trati nejstarší závodník Telnického rohlíku Jaroslav Beránek (1939). Foto: Skilifte.de - Dirk.

Datuje se už od roku 1986. U zrodu Telnického rohlíku stáli Jindřich Holinger a Jan Münster, který je od počátku ředitelem tohoto závodu. Je to akce nejen pro mladé závodníky, ale i další „normální" lyžaře.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru