Strážníkům pomáhaly děti ze základní školy. Společná hlídka kontrolovala auta i chodce
Foto: městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Do centra města vyrazila v pondělí společná hlídka strážníků městské policie a dětí ze základní školy Anežky České. Akce s názvem: „Kontrola oprávněnosti vjezdu do centra města a správného přecházení“ se uskutečnila v rámci Evropského týdne mobility.

Jednalo se o společnou hlídku strážníků městské policie a dětí z vybrané základní školy, která absolvovala výuku dopravní výchovy na Dopravním hřišti Městské policie Ústí nad Labem. Úkolem společné hlídky na stanovišti v Hrnčířské ulici byla kontrola oprávněnosti vjezdu vozidel do centra města a monitorování správného přecházení na přechodech pro chodce v centru města. Každý kontrolovaný řidič a chodec obdržel od dětí reflexní ochranné prvky.

1809hlidky2

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Jak uvedl náměstek primátorky Jiří Madar, pod jehož záštitou se celý Evropský týden mobility v Ústí nad Labem koná: „ Akcí učíme děti, jak být bezpečným účastníkem běžného silničního provozu, jak se chovat na přechodě pro chodce a nedocházelo tak k úrazům.Výchovou dětí docílíme snad i to, že jako budoucí řidiči budou respektovat dopravní značky. Kontrola oprávněnosti vjezdu do centra města byla jasným příkladem toho, že neuposlechnutí zákazu vjezdu může způsobit problém ale také trest ve formě pokuty.“

Odměněny byly i samotné děti, a to návštěvou operačního střediska městské policie. Zde si mohly prohlédnout dohlížecí kamerový systém, podebatovat se strážníky a zkusit si ovládat kamery. Evropský týden mobility se v Ústí nad Labem koná v rámci projektu „ZDRAVÉ MĚSTO - Ústí nad Labem“. Evropský týden mobility se snaží ovlivnit mobilitu a městskou dopravu, stejně jako zlepšit zdraví a kvalitu života občanů. Tato kampaň chce zvýšit povědomí občanů o znečišťování ovzduší díky automobilové dopravě ve městech. Je jasně prokazatelné, že znečišťování ovzduší automobily způsobuje vážné dýchací potíže a dokonce může způsobit i předčasnou smrt.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru