Studenti si mohou zakoupit časovou jízdenku s předstihem
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Zakoupit si časovou jízdenku na ústeckou městskou hromadnou dopravu (MHD) takzvanou legitku mohou studenti a žáci již na konci letních prázdnin. Za základní měsíční kupón zaplatí stejně jako v minulém roce děti do patnácti let 156 Kč a studenti do šestadvaceti let 265 Kč.

Jana Dvořáková z ústeckého Dopravního podniku uvedla, že u studentů v  rozmezí od patnácti do osmnácti let věku nevyžaduje Dopravní podnik města Ústí nad Labem potvrzení o studiu, stačí občanský průkaz a platná průkazka na MHD. „Žáci a studenti mladší patnácti let jezdí za dětské jízdné a studentský kupón si pořídí, až když v průběhu jeho platnosti dosáhnou patnácti let věku,“ doplnila Jana Dvořáková.

Děti, které mají platnou průkazku, mohou ji použít, kteří ji nemají, vystaví mu jí na zákaznickém centru na počkání. „Je potřeba mít sebou aktuální fotografii formátu na občanský průkaz, vyplní nám žádost s podpisem zákonného zástupce, kdy formulář si může předem stáhnout z webu Dopravního podniku,“ uvedla úřednice.

Studenti oslavující plnoletost ve školním roce 2017/2018 musí doloží potvrzení o studiu na daný školní rok nebo semestr. „Tato povinnost platí i za situace, kdy věku 18 let dosáhne až v době platnosti zakupovaného časového kupónu,“ dodala závěrem Jana Dvořáková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru