Ústí nad Labem – Vedení města vypsalo soutěž na zpracování architektonicko-urbanistického návrhu na kultivaci veřejného prostoru ulice U Kostela mezi Obchodním domem Labe a Obchodním centrem Forum. Cílem soutěže je najít hlavní využití veřejného prostranství města Ústí nad Labem, neboť se jedná o území v přímé návaznosti na centrum.

V současné době jsou v tomto prostoru podél fasády domu Labe umístěny stánky trhovců, které jsou jediným důvodem návštěvnosti. „Stánkaři využívají zázemí OD Labe. Předmětem soutěže je také vyjádření se k zachování či likvidaci, příp. kultivaci „tržnice", resp. k tomu, zda má být prostor jakýmsi „tržním náměstím" nebo prostorem zcela jiným a jakým. Západně od řešeného území (přes Malou Hradební) bylo v minulosti hlavní autobusové nádraží, jehož funkci chce město obnovit," uvádí web města Ústí nad Labem.

Ilustrační foto. Petr Sochůrek
„Lhůta k podání dotazů soutěžících je 26. 9. a do 13. 10. 2014 má vyhlašovatel lhůtu k jejich zodpovězení. Datum odevzdání soutěžních návrhů osobně, kurýrem nebo poštou se stanovuje na 10. 11. 2014 do 17,00 hodin na Oddělení územního plánování ORM MmÚ. Datum zahájení veřejné výstavy soutěžních návrhů se stanovuje nejpozději na dobu od 1. 12. do 15. 12. 2014. Místo bude upřesněno," píše se na webu.

Čtenáři, jak byste vylepšili prostor mezi obchodními domu v ulici U Kostela. Diskutujete na webu http://www.e-usti.cz/ nebo na jeho facebookové stránce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru