Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Litoměřicko - Litoměřičtí policisté přijali v uplynulých dnech další tři oznámení o podvodném jednání v souvislosti s prodejem vstupenek na Mistrovství světa v ledním hokeji a Mistrovství Evropy ve fotbale 2024.

První poškozenou je osmadvacetiletá žena z Litoměřic, která přes emailovou komunikaci objednala od falešného prodejce lístky na fotbalová utkání Euro 2024 a na stanovený bankovní účet odeslala 16 tisíc korun. Ještě téhož dne jí podvodník zaslal na email vstupenky, které však byly neplatné. Peníze jí nevrátil a přestal s ní komunikovat.

Obdobný scénář zažil 44letý muž z Bohušovicka, který za permanentky na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 zaplatil 75 tisíc korun. V tomto případě podvodník lístky vůbec nedodal a s poškozeným přestal komunikovat.

Na Mistrovství světa v ledním hokeji chtěl jet také 45letý muž z Litoměřic. Za vstupenky zaplatil 60 tisíc korun. Vstupenky neobdržel a falešný prodejce s ním dále nekomunikuje. Po pachatelích podvodného jednání policisté intenzivně pátrají.

"Výše uvedené případy nejsou ojedinělé. Policisté doporučují všem zájemcům o návštěvu jakékoliv sportovní či kulturní akce, ať využijí nákup vstupenek od oficiálních prodejců, je to jediná a nejbezpečnější varianta," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru