Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

​Řehlovice - Celkem 370 kilogramů masných výrobků přepravovaných bez dokladů a v nevhodných podmínkách objevili ústečtí celníci v dodávce při silniční kontrole.

Mobilní hlídka ústeckých celníků si v uplynulých dnech vytipovala na dálnici D8 u obce Řehlovice na Ústecku ke kontrole malé nákladní vozidlo Iveco Daily, českého dopravce.

Při kontrole nákladového prostoru celníci nalezli v papírových krabicích různé druhy drůbežího masa. Vozidlo ale nebylo vybaveno chladírenským zařízením. K masu řidič ani nepředložil žádné doklady, jen uvedl, že zboží naložil někde u Prahy a má ho dovézt do Chomutova a Ústí nad Labem.

Foto: Celní správa ČR

Vzhledem k chybějícím dokladům o původu zboží a důvodnému podezření, že byly produkty převáženy v nevhodných podmínkách, informovali celníci o nálezu krajskou veterinární správu. Inspektoři na místě určili, že se jedná o 324 kg kuřecího masa, 30 kg kachního masa a 3 kg krevet. Živočišné produkty znehodnotili modrou barvou a nařídili jejich likvidaci v kafilérii. 

Vozidlo bylo navíc přetížené. Kontrolní váhy naměřily překročení nejvyšší povolené hmotnost vozidla o 1050 kilogramů. Za tento přestupek celníci uložili řidiči na místě pokutu ve výši devět tisíc korun a nařídili mu přeložení vozidla před dalším pokračováním v jízdě. 

Foto: Celní správa ČR

Celní správa ČR a Státní veterinární správa si vzájemnou spolupráci v oblasti ochrany spotřebitelů před nebezpečným veterinárním zbožím pochvalují, funguje velmi dobře a efektivně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru