Léto je tady? Na přelomu týdne bychom mohli naměřit až 27 °C
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Vynechejme protentokrát omáčku a pojďme rovnou k věci (snad si jen, aby se neřeklo, připomeňme, že v roce 2023 je začátek astronomického léta naplánován na středu 21. června bezmála 17:00 SELČ).

Tlaková níže Chappu (Minerva) je už minulostí s tím, že u nás v severozápadních Čechách si v zásadě ani neškrtla, a to kvůli tlakové výši Ulla (jejíž vliv byl nakonec silnější, než původně avizovaly modely). Tlaková výše Ulla stráví nejbližší dny nad Pobaltím a Skandinávií, očividně nechce přijít o zbývající zápasy v základních skupinách v Rize a Tampere (obě města čeká slunečná a vzhledem k teplotám mezi 20 až 24 °C i celkem teplá budoucnost). To nám musí stačit rozsáhlé „středomořské“ pole nízkého tlaku vzduchu a s ním související jihovýchodní proudění.

Takže klepat zimou se fakt nebudeme, ale současně nebe nebude jenom modré:

19. května: Ranní minima kolem 10 až 6 °C. Odpolední maxima okolo 13 až 17 °C. Žádné srážky. Mraků však dost.

20. května: Ranní minima kolem 12 až 8 °C. Odpolední maxima okolo 20 až 24 °C. Čtyřiceti až šedesátiprocentní šance na přeháňku/bouřku někdy po obědě. Plus minus polojasno až oblačno.

21. května: Ranní minima kolem 13 až 9 °C. Odpolední maxima okolo 22 až 26 °C. Deseti až třicetiprocentní šance na přeháňku/bouřku někdy po obědě. Jakoby slunečno (vysoká oblačnost, k tomu i trochu nižší oblačnosti).

22. května: Ranní minima kolem 13 až 9 °C. Odpolední maxima okolo 21 až 25 °C. Procentní až desetiprocentní šance na přeháňku/bouřku někdy po obědě. Přes den polojasno až oblačno, jinak mraků méně.

Potom to vypadá na severozápadní až severní větřík a mraky a možná i dešťové kapky, čili po ryze praktické stránce tady léto ještě fakt není. Nicméně v neděli by nějaký teploměr až těch 27 °C (ve stínu, samozřejmě) opravdu ukázat mohl. Kdy poprvé padne třicítka? Tento měsíc nejspíše ne…

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru