Město chce za 120 milionů zvýšit bezpečnost v ulici Sociální péče
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústí nad Labem má v plánu zlepšit bezpečnost dopravy v ulici Sociální péče. Odhadované náklady činí 120 milionů korun, většinu by však mohla pokrýt dotace od Ministerstva pro místní rozvoj.

Radní vzali na vědomí informace o výzvě č. 53 – Infrastruktura pro bezpečnou nemotorovou dopravu vyhlášenou prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu 2021–2027 Ministerstva pro místní rozvoj ČR a schválili podání žádosti o dotaci na projekt Ústí nad Labem, ulice Sociální péče – zvýšení bezpečnosti / SSZ Bělehradská v rámci této výzvy.

Projekt řeší zejména problematiku bezpečnosti chodců zřízením světelně řízených přechodů pro chodce, úpravou světelné signalizace, zastávek MHD či přechodů pro chodce na ulici Sociální péče v místní části Severní Terasa a zřízení světelně řízené křižovatky Bělehradská x Malátova, taktéž v místní části Severní Terasa. V této oblasti dochází k vysoké koncentraci lidí s ohledem na přítomnost krajské nemocnice, středních škol a zároveň s ohledem na skutečnost, že zde silniční provoz probíhá na čtyřproudých komunikacích.

Předpokládané náklady jsou 120 000 000 Kč, předpokládaná dotace 90 053 453 Kč. Projekt bude realizován Odborem dopravy a majetku, finanční prostředky na tento projekt budou čerpány během roku 2023 a 2024.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru