OBRAZEM: Tříkrálová sbírka v Ústí pomůže dětem v nouzi
Tříkrálová sbírka v Ústí. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám…, se line ulicí. Známou vánoční koledu zpívá Kašpar, Melichar a Baltazar. Ulice na Ústecku ovládla charitativní sbírka.

V tři krále se také proměnily děti docházející do Domu sv. Materny v ulici Karla IV. na Střekově, jehož zřizovatelem je Charita Ústí nad Labem. Pomáhají tak samy sobě. „Finanční podpora poputuje na nízkoprahové centrum pro děti a mladistvé Lucerna při Domu svaté Materny na Střekově. V současné době je tam dost zanedbaná zahrada, která potřebuje upravit a dovybavit herními prvky pro děti,“ uvedla Radka Neprašová z Charity Ústí nad Labem.

Posláním klubu Lucerna, nízkoprahového zařízení pro děti a mládež na Střekově, je předcházet sociálnímu vyloučení, snižovat míru sociálního vyloučení a dále nabídnout prostor pro rozvoj dětí a mládeže ze sociálně znevýhodněného prostředí pomocí výchovně – vzdělávacích aktivit.

0401 tri kralove

TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRCE NA ÚSTECKU POŽEHNAL ARCIDĚKAN MIROSLAV ŠIMÁČEK. FOTO: PETR SOCHŮREK

Dalším záměrem z utržených peněz je podpořit základní školu Vojnovičova ve Všebořicích. „Jde o pravidelné podporovatele, kteří se zapojují do Tříkrálové sbírky. Škola se zaměřuje na inkluzi všech dětí do vzdělávání. Navštěvují ji handicapovaní žáci, takže získané prostředky půjdou na nákup potřebných pomůcek,“ dodala k podpoře Radka Neprašová.

Třetím a posledním projektem, kam z letošní výtěžek z Tříkrálové sbírky poputuje, je farnost Trmice. „Zde místní farář pořádá akce pro děti z nízkopříjmových rodin,“ doplnila závěrem za Charitu Ústí nad Labem Radka Neprašová.

Tříkrálová sbírka na Ústecku nejsou jen koledníci v ulicích, ale Charita Ústí nad Labem si ve spolupráci se ZUŠ Evy Randové a Muzeem města Ústí nad Labem připravila na pátek 6. ledna tradiční Tříkrálový koncert, který proběhne v Císařském sále Muzea Ústí nad Labem. Začátek je naplánován na 17.00 hodinu, vstup je zdarma. Tři králové budou brázdit ulice Ústecka do 15. ledna 2023.

 

FOTOGALERIE:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru