FOTO: Opilec při předjíždění trolejbusu naboural do dvou stromů, měl v sobě skoro dvě promile
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 08.10.2022 v 21.50 hodin prováděla hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku kontrolní činnost v okolí centra města, kde si v ulici Bělehradská všimla zastavené vozidlo uprostřed pozemní komunikace, které mělo zapnuté varovné blinkry.

Hlídka zaparkovala služební vozidlo u krajnice se zapnutým výstražným zařízením (majáky na vozidle) a vydala se zjistit, co se zde stalo. K hlídce se přihlásil řidič vozidla středního věku, který strážníkům sdělil, že při předjíždění trolejbusu nezvládl řízení a následně naboural do dvou stromů, které stály v protisměru jízdy u krajnice. Dále řidič hlídce uvedl, že před jízdou požil alkohol. Z tohoto důvodu byla u řidiče provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu.

1410mpulkz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Výsledek zkoušky byl pozitivní (1.91 promile). Z tohoto důvodu hlídka pojala důvodné podezření ze spáchání trestného činu, a to ohrožení pod vlivem návykové látky. Následně byla přes operační středisko městské policie na místo přivolána hlídka Policie ČR - dopravní nehody, která si po příjezdu na místo případ převzala k dalšímu šetření. Do příjezdu hlídky Policie ČR byl strážníky usměrňován provoz na pozemní komunikaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru