Měď Povrly mění název na Povrly Copper Industries. Každý měsíc je z hlediska výroby rekordní
David Kozel, ředitel podniku.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Měď Povrly vstupuje do nové éry a mění značku na Povrly Copper Industries. Firma ze skupiny MTX Group Petra Otavy chce posílit svůj význam v regionu i za hranicemi.

Severočeskou společnost Měď Povrly zabývající se zpracováním mědi a jejích slitin čekají významné změny. Firma od 1. října 2022 mění své jméno i vizuální identitu a pod názvem Povrly Copper Industries chce posílit svůj význam nejen v regionu, ale i za hranicemi. Na Ústecku bude v rámci rozvojových projektů a investic do modernizace výroby hledat i nové zaměstnance.

Měď Povrly se od 1. října 2022 mění na Povrly Copper Industries a z jejího dceřiného obchodníka společnosti MEPO Trading se stává PCI Trading. Důvodem není prodej nebo nový majitel podniku, nýbrž dlouhodobá vize současného vedení. „Nový název i celá komunikace jde nyní více s dobou, přesto zachovává odkaz k obci Povrly, s jejíž tradicí zpracování mědi a mosazi jsme nerozlučně spojeni téměř 125 let,“ vysvětluje nový název podniku David Kozel, předseda představenstva a ředitel společnosti.

Na obec Povrly pak nezapomněla ani vizuální identita podniku. Vedle měděné a černé barvy pracuje například se zeleným motivem odkazujícím k erbu obce. Logo samotné výrobu závodu opět symbolizuje. Vychází z alchymistické značky pro měď a trefně dotváří odkaz na každodenní činnost firmy.

edeniky 4508

Nový název má také lépe odpovídat současnému portfoliu společnosti, která vyrábí především mosazné polotovary, svitky a kalíšky. „I když se k výrobkům z čisté mědi postupně vrátíme,v současnosti vyrábíme takřka výhradně produkty z jejích slitin, slovo Copper ve formě přídavného jména tedy naše celé portfolio lépe vystihuje,“ doplňuje přejmenování David Kozel.

Každý měsíc je pro nás z hlediska výroby rekordní

Úspěšný podnik stále pracuje narůstu efektivity i produkce. „Od roku 2019 jsme navýšili kapacitu asi o 30 % a každý měsíc je pro nás z hlediska výroby rekordní. Nyní investujeme do větší velikosti svitků nebo nákupu nového lisu do kalíškárny. Jen první z těchto změn nám může přinést až 15% nárůst kapacity,“ jmenuje současné projekty ředitel podniku. Jednou z budoucích příležitostí k růstu pak mají být měděné elektrické vodiče. „Poptávku v tomto oboru zvyšuje boom v oblasti elektromobilů a my bychom toho rádi využili,“ říká Kozel.

Na růst ceny energií má Copper reagovat solárními panely i recyklací

V příštích letech se pak úpravy pravděpodobně nevyhnou ani areálu firmy. Ten se má přizpůsobit potřebám a očekáváním více než dvou set zaměstnanců i rostoucím cenám energie a důrazu na udržitelnost. „Připravujeme detaily dlouhodobého investičního plánu, ve kterém se kromě zvýšení kapacity budeme soustředit také na modernizaci a revitalizaci celého našeho areálu,“ naznačuje Kozel a dodává: „Důležité bude i zaměření na cirkulární ekonomiku, úsporu energií a zapojení dalších obnovitelných zdrojů. Zabýváme se například myšlenkou vybudování vlastní recyklační stanice na zpracování měděného a mosazného šrotu, počítáme i s možností instalace solárních panelů na střechy výrobních hal,“ doplňuje David Kozel.

Povrly Copper Industries a.s.

Povrly Copper Industries a.s. je tradiční výrobce válcovaných a lisovaných produktů z mědi a mosazi. Vyrábí zejména plechy, pásy, pruhy, svitky, kalíšky a rondelky, které využívá řada průmyslových firem ve 25 zemích světa. V roce 2021 podnik dosáhl obratu 2,2 mld. Kč, letos očekává nárůst na 2,8 mld. Kč. Závod je součástí ryze české průmyslové skupiny MTX Group byznysmena Petra Otavy. Skupina dosáhla v roce 2021 rekordních ekonomických výsledků – nekonsolidovaných tržeb na úrovni 54 miliard korun a EBITDA 2,6 miliardy korun. Úspěch podpořila zejména diverzifikace produktového portfolia skupiny a růst jednotlivých firem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru