Topná sezóna se na severu Čech už rozjela naplno
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Naplno se již rozjela topná sezóna 2022/23 v režii společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ na severu Čech. Jako první se radiátory v domácnostech rozehřály 15. září v Chomutově, o den později v Jirkově a během druhého víkendového dne v Kadani a Klášterci nad Ohří. V pondělí 19. září pak následovaly ty v Ústí nad Labem, Teplicích a Bílině. 

Otopné období trvá vždy od 1. září do konce května následujícího roku. Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC v následujícím dni.

Předchozí topná sezóna 2021/22 přitom začala prakticky ve stejných dnech, tedy v rozmezí 19. - 21. září, její konec byl pak poměrně zdlouhavý. I když se již letos v březnu přihlásilo o slovo jaro, v dubnu se opět ochladilo natolik, že teprve až v rozmezí 2. - 11. května nastal oficiálně konec topné sezóny 2021/22. Na severu Čech tak minulá sezóna trvala 235 dní.

Mezičas mezi jednotlivými topnými sezónami využívá ČEZ Teplárenská v rámci pravidelných letních odstávek pro klasickou údržbu technologií a rozvodů tepelného média. V praxi to i letos znamenalo, že proběhly veškeré opravy, revize a údržbové práce, diagnostika technického stavu parovodů a horkovodů, kontroly výměníkových stanic, případně výměny dosluhujících armatur a podobně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru