9. ročník projektu SAFETY ROAD - studenti středních škol si vyzkoušeli krizové situace, které mohou zažít na silnicích
Foto: Policie České republiky
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V průběhu tří dnů mezi 13. - 15. zářím byl ve třech městech Ústeckého kraje realizován projekt s názvem SAFETY ROAD – prevence pro mladé řidiče. Projekt tentokrát zavítal do Chomutova, Litoměřic a Děčína. 890 studentů středních škol si mohlo vyzkoušet například simulátor nárazu v 30 km rychlosti nebo naučit se dávat první pomoc.

Hlavními partnery bylo Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, Krajský úřad Ústeckého kraje a Ministerstvo dopravy – BESIP. Jednalo se již o devátý ročník úspěšného projektu, během kterého jsou osloveny stovky mladých lidí ve věku 17-19 let. Mladých lidí, kteří již buď jsou držiteli řidičského průkazu, nebo jimi do budoucna budou. Z policejních statistik vyplývá, že ti, co vlastní řidičák zhruba dva roky, se ze 30 procent stávají viníky dopravních nehod.

V každém roce je projekt stavěn na tragické dopravní nehodě, při které zemřeli mladí lidé. Bohužel i v letošním roce byla těchto nehod zaznamenána celá řada. Rovněž letos byl tento projekt povýšen o jeho nezastupitelnou část a bylo opět osloveno Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a Zdravotní záchranná služba Ústeckého kraje. Tato volba se již v předešlých letech ukázala jako velice správná a kruh Integrovaného záchranného systému tím byl uzavřen. Jedná se totiž o tři nezastupitelné složky integrovaného záchranného systému (IZS), které se na místech tragických nehod denně setkávají.

Brýle simulující stav pod vlivem alkoholu, simulátor nárazu v 30km rychlosti a další cenné zkušenosti

Veletrhu se v průběhu tří dnů zúčastnily stovky studentů středních škol, gymnázií a učilišť z Chomutovska, Litoměřicka, Děčínska a Ústecka. Z akce studenti odcházeli s mnoha zážitky, kdy si mohli vyzkoušet brýle simulující stav pod vlivem alkoholu a pod vlivem drog, simulátor nárazu v 30km rychlosti, poskytnout první pomoc a seznámit se s prací IZS na místě mimořádné události.

Akce byla studenty velmi pozitivně vnímána a atmosféra v sále, která byla nasátá emocemi, ve studentech a i učitelích zanechala hluboký dojem.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru