Postrach drogerií Ústeckého kraje dopaden. Osudnou se mu stala změna působiště
Ilustrační foto CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - 32letý recidivista kradl napříč Ústeckým krajem. Aktivní byl ve třech okresech a své krádeže páchal hlavně v drogeriích, ale také v jedné prodejně obuvi. Právě tato změna působiště se mu nakonec stala osudnou.

Několik krádeží se podařilo objasnit chomutovským policistům v obchodech spáchaných na různých místech Ústeckého kraje. Díky osobní znalosti zjistili totožnost osoby, která má mít na svědomí celkem čtyři krádeže hlavně v prodejnách s drogistickým zbožím, v jednom případě šlo o prodejnu obuvi. Dopustit se jich měl 32letý Mostečan v průběhu několika posledních týdnů.

Zvolil si drogerie v Chomutově, Teplicích a Trmicích, kde měl za provozu z regálů odcizit převážně toaletní vody, ale také například holicí strojek nebo sluneční brýle. Zboží si měl vždy uschovat pod oděv a poté bez zaplacení prodejnu opustit. V jednom případě se mu krádež nezdařila podle představ, když ho v teplické prodejně obuvi zastavila prodavačka a vyzvala k vydání bot, které nezaplatil. Obuv tedy vrátil, ale z obchodu pak utekl. Škody, které měl popsanými krádežemi způsobit, byly vyčísleny na více než 8 tisíc korun.

Nejen krádeže, ale i zákaz pobytu v celém okrese

Nakonec však spadla klec. Poté, co policisté zjistili totožnost podezřelého, vyžádali si od státního zástupce souhlas s jeho zadržením. Muž byl nakonec zadržen policisty v Mostě.

Kromě trestného činu krádeže je dotyčný podezřelý i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Důvodem je, že se i přes soudně uložený zákaz pobytu v okrese Teplice zdržoval mimo jiné právě i v Teplicích. Recidivistu, který byl teprve letos v květnu propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, soud poslal do vazby. Hrozí mu znovu vězení, tentokrát až tříleté.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru