Městské sady po roce opět oživil festival Barevný region
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Městské sady v Ústí nad Labem opět po roce zaplnil festival Barevný region, jehož cílem je představit široké veřejnosti tradice, kulturu i gastronomii národů, jejichž příslušníci žijí na území Ústeckého kraje. Letošní sedmý ročník se opět konal v rámci multietnického festivalu Barevná planeta. Zahájení se ujala předsedkyně Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje Karolína Žákovská.

Festivalu se zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a jeho náměstek pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče Jiří Řehák. „Barevný region seznamuje návštěvníky s kulturou, jazykem a národními zvyky menšin žijících na území našeho kraje a ukazuje, jak je náš region v tomto ohledu pestrý. Jednotlivé národnostní menšiny se na tento festival poctivě připravují. Pečlivě vybírají program a nabídku tradičních pochutin, aby se co nejlépe představily svým spoluobčanům,“ uvedl hejtman Jan Schiller.

Na festivalu se představily mimo jiné kultury Vietnamu, Slovenska, Bulharska, Ukrajiny a také židovské a romské komunity. Barevný region nabídl svým návštěvníkům nejen pestrý kulturní program, ale i ochutnávku různých národních specialit. Akci přišli osobně podpořit také velvyslanci Thajska, Malajsie a Filipín, přítomni byli též zástupci vietnamské, ukrajinské i slovenské ambasády a Lisztova institutu.

Barevný region uspořádal Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje, který se aktivně snaží zapojovat minority do života většinové společnosti. Druhým rokem se konal v rámci multietnického festivalu Barevná planeta, který prezentuje kulturu, tradice a zvyky zemí celého světa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru