VIDEO: Muž se doma pokusil o sebevraždu, podřezal si žíly. Policisté mu zachránili život
Reprofoto video, zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Děčínsko - V pondělí 11. března krátce před 20. hodinou kontaktovala tísňovou linku žena z Rumburku, že její přítel se pokusil o sebevraždu. Našla jej ležícího na zemi v kuchyni bytu, který společně obývají a má na obou zápěstích hluboké řezné rány, v koupelně na zemi byla krev a žiletka.

Na místo ihned vyrazila dvoučlenná hlídka policistů z obvodního oddělení Rumburk. Začal tak pomyslný boj s časem o záchranu lidského života. "Policisté po příjezdu muži ztrácejícímu vědomí, poskytli včasnou a profesionální první pomoc. Obě ruce mu zaškrtili turnikety C-A-T a řezné rány zakryli sterilními obvazy, aby zamezili dalšímu krvácení a uložili jej do protišokové polohy," uvádí mluvčí policistů Eliška Kubíčková. 

https://www.youtube.com/watch?v=O7dkRNYNsrs

Po celou dobu se policisté snažili muže udržovat při vědomí, kontrolovali jeho životní funkce a setrvali s ním několik dalších minut do příjezdu zdravotnické záchranné služby, která následně odvezla pacienta ve stabilizovaném stavu do nemocnice.

"Rumburští policisté tímto rychlým zákrokem muži významnou měrou pomohli k záchraně jeho života a muž na následky zranění, která si způsobil sám, nevykrvácel. Svým plně profesionálním přístupem pomohli naplnit slogan ,,Pomáhat a chránit“," dodává Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru