Teror, drogy, ničení majetku a obchod s chudobou: Žena založila petici kvůli problému, který trápí celé severní Čechy
Mostecká třída Budovatelů. Foto: archiv
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Kvůli problémům, které trápí velká města v Ústeckém kraji, ale nejen ta, vznikla internetová petice směřovaná Vládě České republiky. Jde o nekontrolovatelný příliv nepřizpůsobivých osob z různých koutů republiky a jiných zemí, kteří se sestehovávají do lokalit, ze kterých se poté stávají ghetta. Pod peticí je podepsaná Růžena Kubíková z Mostu.

„V těchto lokalitách bydlí dealeři drog, za kterými se shlukují drogově závislé osoby pro dávku. Ti ničí majetek vlastníků v domě slušných a pracujících občanů a ohrožují jejich zdraví a životy. Tyto osoby zde nejsou přihlášeny k pobytu, nemají zdravotní pojištění a neustále svým nezodpovědným chováním a stylem života zatěžují IZS,“ uvádí se v petici Růženy Kubíkové.

Velkým problémem v daných lokalitách jsou podle ní obchodníci s chudobou, kteří vědí, že v daných městech si mohou za nájemné inkasovat pro více početnou, nezaměstnanou rodinu nepřiměřené nájemné. Přitom v daných lokalitách měst jsou nájmy minimální.

Díky štědrému sociálnímu systému lidé v těchto oblastech nepracují. „Stát tato individua ve všem podporuje. Vše mají zaplacené až nad rámec, nemusí proto vynaložit sebemenší úsilí, pracovat. Pouze si zažádají o příspěvky a na vše má nezaměstnaná rodina nárok,“ uvádí autorka.

V daných lokalitách, jak dále uvádí petice i zkušenosti obyvatel Ústeckého kraje, ale žijí slušní občané, kteří si nemohou dovolit odstěhovat, protože si byty koupili, v daných městech pracují a díky těmto individuím se do práce ani nevyspí: „Slušní občané v těchto lokalitách jsou zoufalí. Sepisují stížnosti a petice na radnice daných měst, ale bohužel nám slušným není pomoci.“

Petice pojmenovává základní problémy, které podle ní jsou: Spekulanti s byty, špatně nastavený sociální systém na výplatu dávek na bydlení, nečinnost policie s dealery drog, nedostatečné zákony o které se opírají veškeré IZS.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru