Bezdomovec spal v chladném počasí na zemi, nabídku pomoci od stážníků odmítl
2x foto zdroj: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V pondělí po poledni byla vyslána hlídka strážníků do ulice Střekovské nábřeží na cyklostezku, kde se měl dle oznamovatele, který telefonoval na tísňovou linku městské policie nalézat ležící člověk, který by vzhledem k nízkým venkovním teplotám mohl být ohrožen na zdraví.

Hlídce se dotyčného podařilo nalézt poblíž železničního mostu, kde spal na dece, přikrytý kabátem. Strážníci muže probudili a zjistili, že se jedná o bezdomovce, který na dotaz hlídky, zda je v pořádku a zda nepotřebuje nějakou pomoc odpověděl, že je v pořádku a lékařkou pomoc nepotřebuje, a že tu jen usnul. Hlídka muže poučila o možnosti využití azylových domů a následně mu dala kontakty na uvedené neziskové organizace, které by se o jeho osobu postaraly. Toto muž omítl a z místa odešel.

V současné době hlídky strážníků mapují prostory, kde se lidé bez domova zdržují, aby v případě, až teploty vzduchu klesnou pod bod mrazu, mohly tyto lidi kontrolovat a v případě nutnosti jim nabídnout pomoc.

0212bezdomovec

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru