Krizový štáb Ústeckého kraje: Hygienici vydají nemocnicím doporučení, aby zakázaly návštěvy pacientů
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Krajský krizový štáb se sešel ve středu dopoledne prostřednictvím videokonference, aby zhodnotil aktuální situaci na území regionu v souvislosti s šířením onemocnění covid-19.

Od 1. listopadu 2021 byla opět obnovena nepřetržitá činnost dispečinku krajského koordinátora intenzivní péče. Žádná z nemocnic v Ústeckém kraji zatím nemusela omezit v souvislosti se šířením covid-19 ostatní poskytovanou zdravotní péči nebo služby.

V celorepublikovém měřítku je dle aktuálních statistických údajů Ústecký kraj v mezikrajském srovnání na 3. nejlepším místě v souvislosti se šířením onemocnění covid-19. Ve všech krajích se situace pozvolně zhoršuje, ale nárůst počtu nutných hospitalizací v nemocnicích má oproti loňskému roku pozvolnější křivku. V nemocnicích jsou vyhrazena covid lůžka a jejich počet bude postupně narůstat, vše bude řídit dispečink krajského koordinátora intenzivní péče pod vedením MUDr. Josefa Školy, EDIC, z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem vydá nemocnicím doporučení, aby omezily, případně i zakázaly, návštěvy pacientů hospitalizovaných v nemocnicích. Toto doporučení se vydá nejen kvůli šíření onemocnění covid-19, ale také zejména kvůli ostatním virovým respiračním onemocněním, které se v současnosti mezi populací vyskytují a šíří.

Na základě usnesení vlády krajský úřad převzal a dále distribuoval 11.025 kusů antigenních testů určených k listopadovému dvoukolovému testování ve školách a školských zařízeních na území okresu Louny. Testy jsou distribuovány během dnešního a zítřejšího dne.

Aktuální šíření onemocnění covid-19 úzce souvisí s proočkovaností obyvatel regionu. Krizový štáb Ústeckého kraje proto apeluje na všechny obyvatele, kteří se doposud neočkovali, aby tak učinili a kontaktovali své praktické lékaře, eventuálně využili centrálního rezervačního systému https://crs.uzis.cz, aby se plynule využily kapacity očkovacích míst v nemocnicích. Očkování nechrání před nakažením, ale výrazně pomáhá zmírnit počet nutných hospitalizací v nemocnicích. Chraňte sebe i své blízké a pomozte zmírnit dopady šíření onemocnění covid-19 v našem regionu. K dnešnímu dni je minimálně první dávkou očkováno 57 % obyvatel Ústeckého kraje, ve věkové skupině 65+ je to pak 81 % obyvatel.

Aktuální seznam dostupných očkovacích míst v Ústeckém kraji naleznete na webových stránkách: https://ockoreport.uzis.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru