Autobus k jezeru Milada přepravil přes devět tisíc cestujících
Ilustrační snímek. Zdroj: ww.dpmul.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Bezplatné turistické linky k jezeru Milada využilo od soboty 1. května do neděle 17. října celkem 9 182 cestujících. Vyplývá to ze statistiky Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Spoj z centra Ústí ze zastávky Divadlo k trmické a hlavní pláži jezdil o víkendech a svátcích. V období letních prázdnin spojil krajskou metropoli Ústeckého kraje s ústeckým mořem každý den.  Autobusu nevyužívali jen milovníci opalování a koupaní v jezeře, ale také rekreační sportovci. „Ráda jezdím na kolečkových bruslích. Musím pochválit krásný několikakilometrový asfaltový okruh. Oblíbila jsem si i procházky dalšími stezkami s jedinečnými výhledy na Ústí. Vítám po tolika letech od otevření jezera zavedení přímého autobusu. Milada se tak otevřela více i nám lidem bez auta odkázaných na veřejnou dopravu,“ uvedla Lenka Kolářová z Ústí.

Ze statistiky turistické linky, kterou má redakce on-line deníku e-usti.cz k dispozici, je zřejmé, že autobusu využívali více návštěvníci jezera Milada k cestě zpět do centra Ústí nad Labem. Autobus v tomto směru přepravil 4 603 turistů. Ze zastávky Divadlo k trmické a hlavní pláži cestovalo 4 579 pasažérů. Nevytíženějším dnem byla sobota 19. června s 873 turisty.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru