Přívoz mezi Svádovem a Neštěmicemi končí! Z katamaránu zmizel záložní motor
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Svádov – O měsíc dříve musel ukončit letos provoz přívozu mezi Svádovem a Neštěmicemi provozovatel Josef Třešňák. Neznámý zloděj odcizil záložní motor katamaránu. 

„Ke krádeži došlo v noci ze soboty na neděli. Přívoz jsme měli provozovat letos až do konce měsíce listopadu. S jedním motorem jezdit nemůžeme, musíme mít záložní v případě poruchy, abychom dostali cestující bezpečně na břeh. Škoda způsobená krádeží je zhruba dvacet tisíc korun,“ uvedl provozovatel.

Zároveň si myslí, že se jedná s největší pravděpodobností o cílenou krádež. „Jde o čtyřtaktní motor značky Suzuki 6. Jediný v České republice. Mám ho od kolegů z Německa, kteří ho měli jako předváděčku. Motor byl přidělaný řetězy se zámkem. Katamarán přes noc parkujeme přídí ke břehu. Zloděj se musel k motoru dostat po vodě. Ze břehu ho neukradl,“ řekl Josef Třešňák a dodal: „Nedávno nám z tohoto motoru ukradli vrtuli. Okamžitě jsem sehnal jinou. Teď zmizel celý.“

Případem se zabývá Policie České republiky. „Odcizení motoru řešíme jako trestný čin krádeže. Po pachateli intenzivně pátráme,“ uvedla mluvčí krajské policie Alena Bartošová.

Přívoz si oblíbili hlavně vyznavači rekreačních sportů a turisté mířících na labskou stezku, která je hlavně ve Svádově využívána cyklisty, běžci nebo in-line bruslaři. 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru