Mariánské léto potrvá do konce týdne, bude až 28 °C
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecko - Dycky Most? V pátek 3. září ano – v Kopistech u Mosteckého jezera rtuť teploměru vystoupala nejvýše v celé republice, a to na 26,1 °C. Pravdou ale je, že 26,1 °C bylo naměřeno také v Teplicích. Takže i dycky Teplice. Následující den to již neplatilo, Kopisty byly s teplotou 26,0 °C druhým nejteplejším místem České republiky.

V pondělí bylo největší teplo v západočeské metropoli, až 27 °C. Podkrušnohoří naměřilo 24 až 25 °C. Slunečné a teplotně nadprůměrné počasí souvisí s tlakovou výší se středem východně od České republiky, které v Německu dali jméno Hermelinde. A Hermelinde podle všeho bude diktovat tempo prakticky po celý tento týden.

7. září: Zpočátku, tzn. v noci, ráno a dopoledne, celkem dost mraků, ale pršet z nich nebude. S úderem poledne mraky začnou ubývat a brzy se vyjasní. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 25 °C, nejnižší ranní teploty kolem 16 až 12 °C.

8. září: Nádhera. Tak by se dalo shrnout středeční počasí. Od půlnoci do půlnoci v podstatě ani jeden mráček, nepřekvapí pouze přechodné a navíc decentní množství vysoké oblačnosti. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 27 °C, nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C.

9. září: Perfektní. Toť ve zkratce čtvrteční počasí. Oblačnost totiž žádná, takže v noci spousta hvězd a přes den spousta slunce. K tomu nejvyšší odpolední teploty okolo letních 24 až 28 °C. Co se rána týče, to nabídne minima kolem 13 až 9 °C, čili trochu zimička. Nicméně velké rozdíly v teplotách jsou během mariánského léta normální.

Na pátek 10. září a sobotu 11. září se rýsují denní maxima okolo 24 až 28 °C, ojediněle až 29 °C. Bohužel už to nepůjde bez mraků. V pátek jen ojediněle, v sobotu místy se objeví přeháňky, no spíše bouřky. Neděle zřejmě tak trochu proprší a teplotní maxima se budou pohybovat okolo 14 až 18 °C, sem tam 19 až 20 °C.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru