Adam Vojtěch: Klesají počty pacientů s covidem v nemocnicích v Ústeckém kraji, teď budeme dohánět odloženou péči
Adam Vojtěch a Petr Malý na setkání s novináři v minulém týdnu. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Počet pacientů s onemocněním covid-19 v nemocnicích Krajské zdravotní (KZ) v Ústeckém kraji dál klesá. Nemocnice nyní budou dohánět odloženou péči. Uvedl do předseda představenstva KZ Adam Vojtěch.

„Jsme na sestupné linii v rámci covid-9 i v Ústeckém kraji. Vnímáme to v obložnosti lůžek, klesají počty pacientů,“ uvedl Adam Vojtěch. Podle jeho slov se nyní nemocnice vracejí ke standardní operativě. Řada operací, kdy byl ohrožen život či hrozilo závažné poškození zdraví, byla vykonávána i v době vrcholící epidemie, některé výkony byly ale odloženy. „Jsme nyní schopni plánovat standardní operativu a dohnat péči, která byla odložena. To je to, co nás čeká v následujícím období,“ uvedl Adam Vojtěch na setkání s novináři v minulém týdnu.

Podle generálního ředitele KZ Petra Malého přispěla epidemie v nemocnicích v Ústeckém kraji k jedné věci: posílení online komunikace mezi nemocnicemi. „Chceme nyní monitorovat volné kapacity operačních sálů a rychleji tak vyřešit čekatele na operace,“ uvedl. Znamená to, že člověku, který čeká na operační zákrok, může být nabídnuta jiná nemocnice, ale bližší termín. „Čekatelů máme podle našich záznamů přes jeden tisíc, nejčastěji jde o ortopedické operace,“ sdělil.

V úterý 25. května byla v Ústeckém kraji potvrzeno 52 případů onemocnění covid-19. Jde o 26 méně než před týdnem a o 51 méně než před dvěma týdny. Aktuálně v kraji nemoc prodělává 1421 osob s prokázanou nákazou. To je nejméně od 6. října loňského roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru