Na rekonstrukci bývalé ubytovny v Čelakovského ulici má město přislíbenou dotaci
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Státní fond podpory investic předběžně rozhodl o přidělení dotace více než 16 milionů korun na rekonstrukci bývalé ubytovny v ulici Čelakovského. V objektu vzniknou sociální a dostupné byty.

Předmětem projektu je rekonstrukce objektu v ulici Čelakovského 806/4 na smíšený dům se 16 sociálními byty a 17 dostupnými byty. Statutární město Ústí nad Labem v rámci podání žádosti o podporu využije formu podpory dotace na sociální byty a formu podpory zvýhodněného úvěru na dostupné byty. Podporované bydlení v režimu sociálních bytů využijí především senioři, dostupné byty umožní poskytnout benefit zaměstnaneckého bydlení pro potřebné profese, např. IZS, školská zařízení a domovy pro seniory. Rada města na svém zasedání dne 7. 9. 2020 odsouhlasila zřízení zástavního práva k pozemku parcelní číslo 582/4, jehož součástí je stavba k zajištění úvěru poskytnutého Státním fondem podpory investic (SFPI) ve výši maximálně 16 mil. Kč v projektu Čelakovského smíšený dům a vinkulaci pojistné smlouvy, jejímž předmětem je pojištění zastavované nemovitosti ve prospěch Státního fondu podpory investic (SFPI). Rozpočtové opatření bude předloženo zastupitelstvu ke schválení, které o předfinancování investiční akce rozhodne.

Dle oznámení Státní fond podpory investic předběžně rozhodl o přidělení finančních prostředků formou dotace ve výši 16 435 656 Kč, max. však do výše způsobilých nákladů, a příslibu úvěru ve výši 15 225 434 Kč.

Harmonogram:

  • Datum podání žádosti o dotaci a žádosti o úvěr: 14. 7. 2020.
  • Předpokládaný termín zadávacího řízení: květen až srpen 2021.
  • Předpokládané termíny samotné realizace stavebních úprav: září 2021 – 30. 9. 2022.
  • Předpokládané zahájení provozu: 1. 11. 2022.
  • Po schválení rozpočtového opatření a zpracování zadávací dokumentace bude vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele stavby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru