Zdroj foto: RUNCZECH
Ústí nad Labem

Česká republika - Organizátor půlmaratonu v Ústí odstartoval běžeckou soutěž nejen pro středoškoláky „Pryč ze židle". Finanční dar sto tisíc korun získá střední škola, která zvítězí ve zcela novém virtuálním projektu.

„Jednoduše chceme rozběhat a motivovat mladou generaci," vysvětlují svůj nápad pořadatelé z RunCzechu.

Současná pandemie zásadně ovlivňuje životy studentů, jejich rodičů i učitelů. Ubylo sociálních kontaktů, zcela běžným se stalo online prostředí, distanční výuka se odehrává u počítače. Proto organizátoři nabízejí projekt, který spojí převážně středoškoláky v cestě za společným cílem a podpoří jejich aktivní, zdravý životní styl. Projekt by měl motivovat studenty, ale i učitele nebo rodinné příslušníky, aby jednoduše vstali ze židle a šli běhat.

„Neklademe si za cíl perfektní výkony," říká ředitel závodu Carlo Capalbo: „Jde nám opravdu hlavně o společné sdílení pohybu o podporu studentů, kteří chtějí pro svoji školu co nejvíce kilometrů, protože každý kilometr se počítá a nám záleží na zdravé budoucnosti mladé generace."

Společně s týmem RunCzech mládež dlouhodobě podporuje také Zastoupení Evropské komise v České republice. „Koronavirová krize ukázala, jak moc je sport a pobyt venku důležitý pro imunitu, celkový zdravotní stav, a tedy pro život. I proto Evropská komise sport podporuje. Cílem je inspirovat mladé k pohybu a zároveň ukázat pozitivní příklady, které jim pomůžou vyhnout se obezitě, alkoholu nebo třeba kouření cigaret," vysvětluje Dana Kovaříková, vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice.

Unikátní soutěž středních škol trvá do 25. června. Díky virtuálnímu konceptu neexistuje žádný časový ani distanční limit. Běžci mohou závodit opravdu kdykoliv a kdekoliv. Pro všechny účastníky je registrace zcela zdarma. Pořadatelé chtějí hlavně motivovat studenty, učitele a rodinné příslušníky k tomu, aby sdíleli společnou aktivitu mimo výuku, navzájem se při běžeckých výkonech povzbuzovali a podpořili jak své zdraví, tak i svoji školu.

Princip soutěže je jednoduchý. Na webových stránkách RunCzech.com jsou otevřeny registrace, a každé zaregistrované střední škole budou počítány uběhnuté kilometry všech účastníků.

Zaregistrovaným školám RunCzech předem přidělí unikátní registrační kód. Organizátor bude na svých stránkách průběžně zveřejňovat a aktualizovat výsledky a pořadí zapojených středních škol. Účastníci se mohou zapojit i do speciálních motivačních výzev od partnerů RunCzech.

Vítězem závodu se stane škola, která dosáhne nejvyššího součtu uběhnutých kilometrů, a ta získá finanční dar v hodnotě sto tisíc korun, sloužící k vylepšení školního sportovního zázemí.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru