Česká republika - S koncem nouzového stavu na území České republiky přijatého v souvislosti s výskytem a šířením nemoci Covid – 19 přestala platit v pondělí 12. března některá opatření, kterými bylo například omezení cestování mezi okresy a zákaz nočního vycházení. Policisté i nadále provádějí kontroly dodržování mimořádných a ochranných opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky.

„Jedná se zejména o namátkové kontroly, které jsou prováděny v rámci běžného výkonu služby. I nadále platí, jakmile policisté zjistí porušení mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, mají tři možnosti řešení. Kromě vyřešení přestupku domluvou, je možné nadále jej projednat v příkazním řízení uložením pokuty na místě nebo oznámit příslušnému správnímu orgánu k projednání. Tím je od pondělka vždy místně příslušná krajská hygienická stanice, ať už se jedná o opatření vydaná podle zákona na ochranu veřejného zdraví nebo pandemického zákona,“ uvedl Ondřej Moravčík, tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR.

Souhrn platných opatření je zveřejněný na portále https://covid.gov.cz/opatreni.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru