OBRAZEM: Krmení labutí, kachen a nutrií láká Ústečany na nábřeží
Ústečané si oblíbili krmení živočichů podél řeky Labe. 4x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Krásné zimní dny lákají k procházkám na střekovském nábřeží. Řada Ústečanů si oblíbila krmení labutí, kachen a nutrií u Benešova mostu.

Zpříjemnit si odpolední procházku podél řeky Labe přišla ve středu i Ústečanka Michaela se svou dcerou. „S dcerou na nábřeží chodíme zhruba jednou za čtrnáct dní. Labutím a kachnám jsme přinesly ovesné vločky,“ uvedla s úsměvem maminka.

Česká společnost ornitologická přikrmování vodních ptáků v mrazivých dnech vítá. „Nejlepší potravou jsou pro ně právě ovesné vločky, hrách, cizrna, kukuřice, odřezky od čerstvé zeleniny,“ uvádí společnost na svých stránkách.

Ornitologové ovšem varují před házením pečiva. „Všichni to známe – ne všechno, co nám chutná, nám i prospívá. A tak je to i u ptáků. Nabízené dobroty jim sice chutnají, ale i s dobrým úmyslem přinesené pečivo může vodním ptákům uškodit. Představuje pro ně snadný zdroj energie. V pečivu však chybí důležité vitamíny, minerály a stopové prvky, potřebné pro zdravý růst ptactva a jeho fungování v přírodě,“ upozorňují ornitologové.

K řece Labi kromě vodních ptáků milovníky přírody láká i krmení nutrie říční, která se živí hlavně kořeny a bylinami. „Lidé by při jejím krmení měli být opatrní. Tento druh hlodavce je hostitelem pro mnohobuněčné parazity, které mohou napadat i člověka,“ upozorňují odborníci.  

2101 krmeni nutrii4

2101 krmeni nutrii3

2101 krmeni nutrii2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru