Charita v Ústí vychází vstříc lidem bez přístřeší. Nabízí nocování zdarma
Centrum pomoci Samaritán ve Štefánikově ulici. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

 

Klíše - Zákaz volného pohyby osob na území celé České republiky v době od 21.00 do 04:59 hodin, to je jedno ze současných vládních opatření platících v souvislosti epidemické situace související s výskytem koronaviru SARS-CoV-2. Oblastní charita Ústí nad Labem se proto zapojila do projektu nabízející zdarma přenocování lidem bez domova.

„V Noclehárně Samaritán nevybíráme od lidí v nouzi poplatek za přespání. Tuto službu jsme zavedli již v době, kdy začal platit první zákaz volného pohybu osob v nočních hodinách,“ uvedl ředitel Oblastní charity Ústí nad Labem Rostislav Domorák.

Lidé bez přístřeší mohou využít lůžek a takzvaných krizových židlí. „Noclehárna je vybavena veškerými ochrannými prostředky a pomůckami, abychom dodrželi platná hygienická opatření. K dispozici je patnáct lůžek. V případě vyčerpání kapacity přidáváme krizové židle,“ řekl ředitel.

Aby se informace o možnosti přespání zdarma v Noclehárně Samaritán dostala mezi lidi bez přístřeší, se starají terénní sociální pracovníci Oblastní charity Ústí nad Labem. „Při této činnosti aktivně spolupracujeme s Městskou policií v Ústí nad Labem,“ doplnil Rostislav Domorák.

Noclehárna Samaritán ve Štefánikově ulici poskytuje služby mužům a ženám bez přístřeší ve věku od 18 let. Případná hladina alkoholu návštěvníka nesmí být vyšší než 0,4‰. Noclehárna Samaritán každý den své dveře člověku bez přístřeší otevírá v 18.00 hodin a uzavírá následující den v 7.30 hodin.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru