Město buduje krizové byty v Krásném Březně. K dispozici budou od nového roku
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Město Ústí nad Labem buduje tři krizové byty pro občany v nouzi. První obyvatelé je budou moct využívat od nového roku.

Krizové bydlení bude určené pro lidi, kteří se ocitnou v nenadálé životní situaci. „Chceme Ústečanům pomoci v bytové nouzi například vlivem náhlé ztráty zaměstnaní, třeba i v souvislosti s COVID-19. Jsem rád, že město postupně nabývá bytový fond, a budeme v tom určitě pokračovat,“ sdělil náměstek primátora pro sociální oblast Tomáš Vlach.

Maximální délka bydlení je stanovena na tři měsíce s možností prodloužení o stejnou délku. Po tuto dobu bude cílem najít ubytovaným jiné vhodné bydlení. Přidělení bytu bude podléhat posouzení odboru sociálních věcí magistrátu města a s nájemníkem bude uzavřena smlouva o ubytování. Výše nájemného bude stanovena radou města.

Cena rekonstrukce přesáhla tři miliony korun a společně s městem se na ní podílel i Ústecký kraj.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru