Bude se zpřísňovat? 12 tisíc případů za den! Nově povinné roušky v autě a na ulici
Roušky v autě musíte mít, pokud necestujete sami a není s vámi jen rodina. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - V Česku během úterý přibylo 11 984 prokázaných případů nákazy koronavirem. Jde o zatím nejvyšší denní nárůst. Od středeční půlnoci také platí nová pravidla pro nošení roušek. Během dne bude rozhodovat vláda o případném dalším zpřísnění opatření v boji s covid-19.

V Česku již od začátku epidemie testy prokázaly nemoc u 193 946 osob. Uzdravilo se 79 108 lidí, aktuálně je v zemi 113 219 aktivních případů. Zemřelo 1619 lidí, kteří měli zároveň covid-19. V nemocnicích po celé zemi nyní leží 4 064 pacientů.

V Ústeckém kraji hygienici oznámili k úterní 18. hodině 543 nových případů pozitivně testovaných osob.

Od středy 21. října si lidé musí nasadit roušky i v automobilech, pokud jedou s někým, kdo není členem společné domácnosti, a na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce, pokud se v tom místě vyskytují více než dvě osoby blíže než dva metry od sebe a nejedná se o členy jedné domácnosti.

Zdravotnická zařízení následné a dlouhodobé péče a pobytová sociální zařízení mají povinnost vyčlenit lůžkové kapacity pro klienty s covid-19 a ze zákazu provozu školských zařízení budou nově vyňaty i praktické vyučování a praktická příprava žáků a studentů zdravotnických oborů.

Nemocnice musí do systému koordinace péče ISIN nově nahlásit přijetí pacienta do lůžkové péče s covid-19 do jedné hodiny.

Ve středu se bude aktuální situací v Česku zabývat vláda. Hovoří se o dalším zpřísnění opatření, mezi která může patřit uzavření obchodů kromě prodejen potravin a drogerie, podobně jako tomu bylo na jaře. Zcela vyloučený ale není ani omezený zákaz vycházení, aby se zamezilo v maximální míře sociálním kontaktům. Podle ministra zdravotnicví Romana Prymuly přijde vrchol druhé vlny epidemie 11. listopadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru