Nákladní auto, jehož řidič ohrozil chodce na přechodu u nemocnice, patří ústecké firmě
OBRAZOVÝ ZÁZNAM INCIDENTU. ZDROJ SNÍMKU: POLICIE ČR
Ústí nad Labem

 

Ústí nad Labem – Policisté již ukončili pátrání po řidiči nákladního auta, který 7. srpna letošního roku v ranních hodinách ohrozil chodce na přechodu u Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že na základě vyhodnocených poznatků strážci zákona zjistili, že vozidlo patří ústecké firmě.

„Případ jsme předali k dořešení správnímu orgánu,“  odpověděla na dotaz redakce E-Ústí.cz policejní mluvčí.

Podle kamerového záznamu, který policie zveřejnila, řidič při jízdě v levém jízdním pruhu nedává přednost chodcům na přechodu a bezprostředně je svou jízdou ohrozil na životě a zdraví. Podle silničního zákona  je řidič povinen umožnit chodci, který je na přechodu nebo ho zřejmě hodlá užít, bezpečně vozovku přejít, nijak ho nesmí ohrozit či omezit. Neznamená to však, že chodci mají na přechodu absolutní přednost. Chodec před vstupem na vozovku se musí přesvědčit, jestli ji může bezpečně přejít, aniž by ohrozili sebe či ostatní účastníky silničního provozu. Musí brát ohled na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel. Rozhodně nesmí vstupovat na přechod bezprostředně před blížícím se vozidlem. Chodci při přecházení vozovky musí po celou dobu sledovat provoz, všímat si i ostatních jízdních pruhů.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru