Ústí se připravuje na půlmaraton. Město čekají dopravní změny a úpravy v hromadné dopravě
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Desátý ročník Mattoni 1/2Maratonu a Rodinného běhu bude v sobotu 19. září hostit krajská metropole Ústeckého kraje. V souvislosti se sportovní akcí Dopravní podnik města Ústí nad Labem upraví provoz linek městské hromadné dopravy (MHD) vzhledem k četným uzavírkám silnic v centru města a přilehlých částí.

„V době od 5 do cca 20 hodin bude uzavřeno centrum města a přilehlé komunikace - Masarykova ulice od parku přes Mírové náměstí a okolo hlavního nádraží na Předmostí a most Edvarda Beneše. Dodatečně v době od 13 do cca 17 hodin bude uzavřena komunikace Hrbovická, U Vlečky, Textilní a Na Luhách. Dále od 13 hod. do cca 20 hodin dojde k uzavírce komunikace Děčínská do Svádova po zastávku MHD Olšinky. V tento den bude možno využít služeb "svádovského přívozu" zdarma. Spojení k přívozu zajistí linky MHD číslo 19, 51 a 57 do zastávky Svádovský přívoz,“ upozorňuje na svých stránkách ústecký Dopravní podnik.

„Na trolejbusových linkách číslo 43, 46, 51, 54, 55, 56, 57, 60, 61 a 62 bude zavedena náhradní autobusová doprava. „Linky číslo 2, 9, 13, 15, 17, 19, 27, 51, 55, 56, 57, 60, 61 a 62 budou v tomto období vedeny po objízdných trasách. Linky číslo 3, 11, 20, 21 budou ukončeny v zastávce Hraničář,“ informuje společnost.

Spojení mezi Uhlozbytem a Hraničářem zajišťují linky číslo 9, 17 a 27. „Dále spojení mezi zastávkami Poliklinika a Uhlozbyt zajišťují linky číslo 56, 57 a 60. Cestující z Dobětic, kteří jedou směrem k Poliklinice, přestoupí v zastávce Malátova na linky číslo 9, 17, 27 směr Hraničář nebo na linky 56, 57 a 60 směr Poliklinika. Linka číslo 54 bude rozdělena na dvě části: Všebořice - Hraničář - Všebořice a Uhlozbyt - Dobětice točna – Uhlozbyt ,“ píše se ve zprávě .

Během dne budou cestujícím na vybraných zastávkách v centru města k dispozici zaměstnanci dopravního podniku. V provozu bude Zákaznické centrum a to v době od 7 do 12 hodin. Bezplatná infolinka 800 100 613 bude v provozu od 6 do 18 hodin. „V den konání Mattoni 1/2Maratonu bude přeprava účastníků závodu zdarma oproti startovnímu číslu. V období od cca 19 hodin bude probíhat postupné otevírání komunikací, a proto může docházet k operativnímu přesměrování linek MHD na pravidelné trasy. Věnujte prosím zvýšenou pozornost při plánování Vašich cest s dostatečnou časovou rezervou,“ dodává Dopravní podnik města Ústí nad Labem.

{article Ústecký půlmaraton letos slaví desáté výročí. V muzeu bude výstava k historii závodu}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru