Festival Nádhera zaplní Vrchlického sady
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Klíše - Festival Nádhera byl po několik let tradičním festivalem pořádaným ve Vrchlického sadech v Ústí nad Labem Alešem Morvayem a jeho přáteli vždy na sklonku léta. V posledních dvou letech však festival nebyl z mnoha důvodů pořádán. Obyvatelky Klíše , Míšu Valáškovou, Olgu Jarolímkovou a Lucii Melničákovou, členky komunity Společně pro rozvoj Klíše,  napadlo obnovit letos, samozřejmě se souhlasem a s pomocí Aleše Morvaye, tradici festivalu.

“Vzhledem k tomu, že chceme trochu rozhýbat komunitní život na Klíši a Vrchlického sady přímo vybízejí ke konání akcí pro veřejnost, oslovily jsme Nadaci Via a získaly jsme grant na aktivity konané na Klíši ve Vrchlického sadech“, říká Olga Jarolímková. V této souvislosti se tedy nabídla myšlenka znovuobnovit tradici festivalu Nádhera.

“Jde o rodinný festival, kde skladba programu uspokojí všechny věkové kategorie. Myslíme na děti, pro které bude připraven workshop a divadelní představení souboru Skaláček i na dospělé, pro které je připravena bohatá hudební produkce”, upřesňuje Lucie Melničáková.

Letos se festivalu zúčastní kapely Dynamic Muffins, Bavor a Javor, Točílas a Audio Attache. Program doplní DJ D. Mouse. Občerstvení zajistí Vinotéka U sv. Urbana Ústí n/L, Čajovna u Vysmátý Žáby, Bezobalový obchod a kavárna Špajz, Café Hvězda, kluci z Le Container a Pivovar Falkenštejn. Součástí festivalu bude i bazar s oblečením, prodej šperků a oblečení.

“Chceme, aby akce konané ve Vrchlického sadech měly i hlubší přesah, proto na každé akci budou vybírány finanční prostředky pro dobročinné účely. Na festival Nádhera přijali pozvání zástupci Hospicu Sv. Štěpána, kterým bude možné přispět do sbírky”, doplňuje Michale Valášková.

Festival Nádhera se koná dne 6. 9. 2020 od 13 hodin do 22 hodin ve Vrchlického sadech na Klíši v Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru