Od 1. září znovu nasadíme roušky! Je to klíčové opatření, vysvětluje Vojtěch
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Foto: Vláda ČR
Ústí nad Labem

ČR – Češi se opět budou muset smířit s rouškami na obličejích. Uvedl to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch po jednání rady vlády pro zdravotní rizika.

„Od 1. září s rouškou do veřejné dopravy, včetně meziměstských spojů, a do vnitřních prostor, jako jsou obchody, pošty, úřady, akce a také na chodbách škol. Zkrátka tam, kde je větší množství lidí. Končí dovolené, děti se vrací do školy, lidé se začnou více setkávat,“ vysvětluje šéf zdravotnického resortu.

Dodává, že, „chceme zabránit šíření infekce a chránit tak zranitelné skupiny obyvatel. Nemocné, seniory. Čeká nás období respiračních onemocnění. Roušky jsou klíčové preventivní opatření. Už jednou nám pomohly epidemii zvládnout.“

Sdělil, že politici zveřejní podrobnosti ještě tento týden. Očekávají se ale podobné výjimky jako na jaře. Čili pro děti do dvou let nebo třeba autisty.

V Česku se aktuálně počet nemocných od začátku epidemie přehoupl přes hranici dvaceti tisíc, hygienici ví o 20 098 případech prokázaných infekcí koronavirem. Z toho 5 176 aktivních případů, 14 523 osob se vyléčilo a 399 lidí s nemocí covid-19 zemřelo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru