Obnovení promítání v letním kině v režii města Ústí zastavila úsporná opatření
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V místech stříbrného plátna dřevěné desky. Do hlediště usedá prach. Promítací okénko hledáte marně. Takový obrázek se v těchto prázdninových dnech naskytne každému, kdo zavítá do letního kina v Ústí nad Labem. Příznivci biografu pod širým nebem po obnovení promítání v kulturním stánku volají dlouhodobě.

„Jak je to s obnovením promítání v letním kině? V minulosti někdo z vedení města sliboval, že se o to pokusí,“ napsala do redakce E-Ústí.cz Pavla Nosková.

Čtenářka narážela na vyjádření náměstkyně primátora Věry Nechybové z roku 2019 pro regionální Deník. „Prověřujeme možnosti, abychom eventuálně, když ne v letošní sezoně, tak na tu příští, promítání připravili,“ uvedla vloni politička.

Podle tehdejšího vyjádření se pracovalo se dvěma variantami obnovení promítání v letním kině v Ústí. „Je potřeba vybavení buď formou pronájmu, anebo to zrealizovat jako v jiných městech, kam přijedou firmy s technikou a udělají promítání na klíč. Pracujeme na tom, nebude to jednoduché, ale mně by se letní kino rozhodně líbilo,“ řekla v roce 2019 Věra Nechybová.

Redakce E-Ústí.cz námět čtenářky prověřila a požádala ústecký magistrát o vyjádření. „S ohledem na nutné omezení rozpočtu z důvodu dopadu koronaviru město neuvažuje o obnovení provozu letního kina v tomto roce ve své režii,“ přišla odpověď od vedoucí kanceláře primátora Dany Gloserové.

Příznivci promítání pod širým nebem však nemusí zoufat, že si letos atmosféru letního kina v Ústí nad Labem neužijí. Již v pátek 7. srpna pod záštitou starostky centrálního městského obvodu Hany Štrymplové na Lidické náměstí zavítá Kinematograf bratří Čadíků s českými filmy. Na čtyři večery se tak volné prostranství promění na kino pod noční oblohou. Promítání začne vždy ve 22.00 hodin. Vstupné bude dobrovolné. Výtěžek pomůže handicapovaným v jejich léčbě.

Program Kinematografu bratří Čadíků v Ústí nad Labem

7. srpna – Hodinářův učeň (pohádka)
8. srpna - Afrikou na pionýru (dokument)
9. srpna – Na střeše (drama/komedie)
10. srpna – Poslední aristokratka (komedie)

{article Lidické náměstí se promění v kino pod širým nebem s dobrovolným vstupným na pomoc handicapovaným}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru