Policisté narazili na tři řidiče se zákazem! Jeden byl dokonce opilý a neměl platnou technickou
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecko - Policisté dálničního oddělení v poslední době zastavili tři řidiče, kteří řídili, přestože měli vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.

Při silniční kontrole zastavili policisté dálničního oddělení 65letého řidiče ve vozidle Land Rover, který řídil, ačkoli mu byl trestním příkazem Okresního soudu v Ústí nad Labem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel do prosince 2020. Provedenou dechovou zkouškou navíc byla podezřelému zjištěna hodnota 0,44 promile alkoholu v dechu a opakovaným měřením mu byla naměřena hodnota 0,39 promile alkoholu v dechu. Hlídka navíc zjistila, že vozidlo, které řídil, nemá platnou STK. Kromě podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se tedy řidič dopustil i několika přestupků.

Motorové vozidlo Peugeot řídil na dálnici D8 minulý týden také 36letý muž, kterému byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel rozhodnutím Okresního soudu v Kolíně a dále rozhodnutím Okresního soudu Trutnov, a to až do listopadu 2023. Oba případy policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení a již je předali na Okresní státní zastupitelství v Ústí n. L.

"Třetího řidiče zastavili policisté na dálnici D8 v pondělí. 38letý muž řídil motorové vozidlo Kia, ačkoliv mu byl Okresním soudem Teplice vysloven zákaz řízení motorových vozidel do října příštího roku, a vykonával tedy činnost, která mu byla zakázána. Přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru