Lidé nerespektují nařízení: Strážníci v březnu řešili přes dvě stě přestupků, čtrnáct jich skončilo v karanténě
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Během měsíce března strážníci v rámci krizových opatření nařízených vládou řešili 234 přestupků. Jednalo se o přestupky, kterých se dopouští občan, jenž nemá zakrytá ústa a nos rouškou, nebo jiným vhodným způsobem, nebo nedodržuje zákaz sdružování se na veřejných prostranstvích, kdy nesmí být pohromadě více osob jak dvě, nejedná li se o rodinu.

Dále strážníci řešili přestupky, kterých se občané dopouštěli při návštěvě prodejen a potravinových řetězců, kdy byla nařízením vlády určena prodejní doba, kterou mohly využívat pouze osoby, starší 65 ti let. Tyto kontroly ale nebyly pro strážníky prioritou. Hlavním cílem hlídek bylo udržet pořádek v ulicích a co nejvíce pomáhat pracovníkům IZS, ať už to bylo střežení vybraných pavilonů Masarykovy nemocnice, nebo zásobování ochrannými prostředky a hygienickými prostředky příspěvkové organizace města. Hygienické prostředky a ochranné prostředky, které pro tuto krizovou situaci zajistilo vedení města, byly strážníky rozvezeny i do organizací, které jsou pro řádný chod města nepostradatelné, jako jsou třeba lékárny. Během tohoto měsíce byli strážníci postupně vybaveni i kvalitními ochrannými prostředky v podobě polomasek, které jsou schopny strážníky ochránit před některými viry a bakteriemi.

Vzhledem k tomu, že hlídky strážníků se při své činnosti dostanou do styku s mnoha občany, nevyhnuli se ani strážníci podezření na nakažení koronavirem. Během tohoto měsíce skončilo 14 strážníků v karanténě, a to z toho důvodu, že při své činnosti prováděli zákroky nebo úkony s občany, kteří již v karanténě byli, ale tuto nedodržovali, nebo byli pozitivně testováni na koronavirus. Pozitivní na celé této výjimečné situaci je fakt, že ani jeden ze strážníků zatím nebyl koronavirem nakažen.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru