Matky samoživitelky s dětmi najdou dočasný azyl na vysokoškolských kolejích
Koleje UJEP. Foto: archiv UJEP
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Spojování mladých a seniorů pod jednu střechu je současným celospolečenským sociálně prospěšným trendem. Ne však v době COVID-19. Magistrát města Ústí nad Labem se snaží ochránit obyvatele Domova pro seniory Orlická a Azylového domu pro matky s dětmi a dočasně oddělit seniory od maminek s dětmi.

Na vysokoškolských kolejích UJEP najdou ode dneška dočasný azyl klientky ústeckého Domova pro seniory Orlická a Azylového domu pro matky s dětmi, příspěvkové organizace města Ústí nad Labem.

Zejména lidé vyšší věkové skupiny jsou epidemií koronaviru nejvíce ohroženi. Je naprosto nezbytné, aby s nákazou nepřišli do kontaktu. Tuto možnost se aktuálně snaží vyloučit ústecký magistrát a hledá místa, kam by bylo možné, na dobu nezbytně nutnou, přestěhovat matky s dětmi z místního Azylového domu, který sdílí společně se seniory.

„Byl jsem požádán primátorem města Ústí nad Labem, Petrem Nedvědickým, zda by nebylo možné ubytovat matky s dětmi dočasně na studentských kolejích UJEP na Klíši,“ vysvětluje rektor, doc. Martin Balej.

Po dohodě s kvestorem UJEP a ředitelem Správy kolejí a menz (SKM) bylo ujednáno, že univerzita vyjde magistrátu, který je zřizovatelem tohoto pobytového sociálního zařízení a které v souvislosti s potřebou maximalizovat ochranu seniorů před koronavirovou nákazou hledá místo pro dočasný pobyt azylantek, vstříc a nabídne k ubytování volné kapacity vysokoškolských kolejí.

„Během dnešního dne bylo na kolejích ubytováno 11 maminek s celkem 22 dětmi, a to na standardních studentských pokojích. Zde mají azylantky k dispozici vlastní sociální zařízení (WC a koupelnu se sprchovým koutem) a na patře pak společnou kuchyňku a prádelnu,“ upozorňuje ředitel SKM Mgr. Tomáš Kraus.

Ubytování je dočasné a mělo by skončit 31. 5. 2020.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru