Firma z Ústí koordinuje dovoz ochranných prostředků pro stát a současně zahajuje jejich vlastní prodej
Ilustrační snímek. Zleva akcionáři Pavel Neumann a Martin Hausenblas, statutární ředitel Radek Veselý. Zdroj foto: ADLER Czech, a. s.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve dvou liniích zajišťování zdravotnického materiálu pracují nyní zaměstnanci ústecké společnosti ADLER Czech. Vedle koordinace zahraničních dodávek přímo pro státní hmotné rezervy připravuje firma vlastní distribuci prostřednictvím svého e-shopu.

 „Pokud se jedná o ochranné prostředky pro stát, jsou v součinnosti s ADLERem zajišťovány z Číny v rámci podepsaného kontraktu s Ministerstvem zdravotnictví ČR,“ říká statutární ředitel firmy Radek Veselý. Celý obchod probíhá ve finanční režii státu. „Pomoc jsme nabídli s ohledem na naši dobrou znalost obchodního prostředí a také díky vlastnictví potřebných certifikátů, vývozních licencí a účtů v dané oblasti,“ upřesňuje procurement director ADLERu Aleksandar Alačkov, který osobně zajišťuje a kontrahuje výrobní kapacity. Zaměstnanci firmy pomáhají přímo v Číně už víc jak týden koordinovat nejen samotný obchod, ale také technicky zajišťují potřebné platby dodavatelům.

Mimořádný prodej dnes tolik potřebného zdravotnického materiálu v podobě ochranných pomůcek, které se podařilo firmě nakoupit v zahraničí, je připraven ke spuštění už tento pátek. Jak upřesňuje Radek Veselý, letadlo se zbožím by mělo přistát v brzkých ranních hodinách v České republice, a ještě týž den by měla proběhnout první expedice z ostravského logistického centra. Jedná se o klasické chirurgické roušky a masky typu KN95/FFP2 v řádech milionů kusů a desítky tisíc kusů chirurgických obleků. „Vzhledem k vážnosti situace projednáváme možnost expedice výjimečně také v průběhu víkendu,“ doplňuje statutární ředitel firmy.

Objednávky ADLER technicky umožní i mimo svoji registrovanou klientelu, v první fázi upřednostní zdravotnické a sociální organizace, záchranné a bezpečnostní složky, krizová centra a další. V druhé fázi budou prostřednictvím e-shopu obslouženi stávající registrovaní zákazníci.

Současně je již intenzivně připravována další letecká dodávka pro prodej zdravotnického materiálu. Ten bude prostřednictvím e-shopu distribuován i dalším zájemcům po zaregistrování v systému, kde budou nastaveny množstevní i technické parametry.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru