Silničáři v ohrožení! Roste počet dopravních nehod při opravách silnic za provozu
Stačí chvilka nepozornosti a neštěstí je na světě. Foto: ŘSD
Ústí nad Labem

ČR - Počet dopravních nehod, ke kterým došlo při práci na dálnici za provozu, v posledních letech opět stoupá. V rámci sledovaného období posledních 8 let byl loňský rok vůbec nejhorší.

V letech 2011 – 2019 eviduje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) celkem 529 nehod. Loňský rok byl ze sledovaného období nejhorší, když došlo k 75 nehodám, při kterých bylo zraněno celkem 13 osob, z toho 4 vážně. Statistiky také ukazují, že k nehodám dochází převážně mezi 8. a 14. hodinou během pracovních dnů.

Jde o nahlášené nehody, které se staly pracovníkům ŘSD nebo dodavatelů provádějících na dálnici činnosti jako je zametání krajnic, sekání trávy, údržba stromů a keřů, kontrola a prohlídka trasy, údržba vozovek, mostů, dopravního značení, elektrických zařízení, odvodnění atd.

"V souvislosti se zahájením stavební sezóny prosíme všechny řidiče, aby jezdili ohleduplně, dodržovali předepsanou rychlost a dostatečné rozestupy mezi vozidly. Zejména v místech, kde na dálnicích a silnicích probíhají práce, je důležité, aby řidiči dbali zvýšené pozornosti," nabádá šoféry ŘSD.

K vážným haváriím při opravách nedochází jen na dálnici. K jedné takové došlo i na silnici č. 13 na průtahu Chomutovem. Psali jsme v článku Neštěstí na třináctce, srazili tam pracovníka údržby. Silnice je zavřená.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru