Ústí zahájilo sběr jedlých olejů a tuků z domácností. Do odpadu je nevylévejte!
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vyhláškou ministerstva č. 321/2014 Sb., došlo k zavedení sběru jedlých olejů v obcích již od 1. ledna roku 2020. Důvodem proč tato nová povinnost vzniká, je, že v současné době pouze zhruba 10% obcí a měst zajišťuje třídění těchto odpadů.

Použité oleje a tuky z kuchyní tak v rozporu se zákonem často končí v kanalizaci. Tato novela dále upřesňuje, že jedlé oleje a tuky nesmí být shromažďovány spolu s jinými biologicky rozložitelnými odpady. Tuto povinnost tak nelze naplňovat formou systému komunitního kompostování.

Tím, že se použitý olej z kuchyní nevylije do odpadu, se šetří příroda a dále se tak předchází haváriím na kanalizačních řadech a čistírně odpadních vod. S použitými oleji a tuky se nakládá jako s obnovitelným zdrojem. Město Ústí nad Labem zahajuje sběr použitých jedlých olejů a tuků z domácností, a to prostřednictvím sběrných dvorů v Krásném Březně a ve Všebořicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru