Koncert v Národním domě pomůže handicapovanému Míšovi
Ilustrační foto. Zdoj: Veselé děti
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Užít si krásný kulturní zážitek a ještě pomoci druhému mohou v sobotu 24. června návštěvníci ústeckého Národního domu. Od 18.00 hodin zde startuje charitativní koncert pro handicapovaného Míšu Kybu ze Všebořic.

Na koncertě vystoupí Daniel Hůlka, Jan Matěj Rak, Lenka Graf a Taneční Mackovi. Provázet večerem bude Kamil Bílský. Koncert pořádá dětský sbor Chorea pueri ustensis, který také ve prospěch Míši vystoupí. Předprodej vstupenek probíhá v Kulturním domě. Objednat si je možné také na telefonním čísle 608 916 320. Cena jedné vstupenky je 250 Kč.

Michálek se narodil s vrozeným hydrocefalem ve 34. týdnu s vahou 2400 gramu a 44 centimetrů. Od třech měsíců žije s prarodiči, kdy byl u maminky, která se o něho bohužel nemohla nadále starat. Během jednoho roku mu lékaři diagnostikovali další diagnózy, jako je Epilepsie, CVI zrakovou vadu, DMO a postižení všech končetin. Od narození cvičí Vojtovu metodu a od šesti let Bobatha. Dvakrát ročně od sedmi let jezdí s babičkou do lázní, které mu rovněž dost pomáhají. V dubnu 2016 podstoupil s tetou první terapii v kosmickém oblečku v Neurorehabilitačním centru Axon který je v Praze. Po třech týdnech terapie sám začal na dvě minuty sedět a ve čtvrtém týdnu terapie už dokázal sedět sám pět minut. Míša Kyba by byl moc rád, kdyby tuto terapii v kosmickém oblečku mohl podstupovat co nejčastěji, nejradši až šestkrát ročně. Je vidět že mu dost pomáhá a mám šanci se posunout s pohybem trochu dál. Bohužel tuto terapii nehradí žádná pojišťovna, tak si ji musí platit sám. (Více se dočtete zde).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru