Ústí chce vybudovat nové datové centrum. Vzniknout by mělo na Rondelu
Ilustrační foto. Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Město se zapojí do vytvoření datového centra. To by podle memoranda mělo být vybudováno na Rondelu. Rada města schválila memorandum o spolupráci na vybudování datového a komunikačního centra.

V něm se bude provozovat cloudové uložiště pro subjekty veřejné správy v Ústeckém kraji. Spolupracovat v rámci memoranda bude dále Ústecký kraj, UJEP, ICUK, Krajská zdravotní a Metropolnet. Cílem memoranda je sdílet softwarové i hardwarové kapacity, spolupracovat s odborníky i studenty UJEP, podílet se na zlepšování kybernetické bezpečnosti, rozvíjet vzájemnou spolupráci v oblasti smart technologií a následně analyzovat získaná data, z nichž mohou vycházet další technologické projekty. V současné době bude zpracována studie na vybudování centra na Rondelu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru