Dvaadvacet koček z bytu v Krásném Březně zůstává v karanténě v ústeckém útulku
Kočky z bytu v Krásném Březně zůstává v karanténě. Na snímku se zaměstnancem Centra pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem Matěj Šauer. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Dvaadvacet koček zajištěných v neděli 17. listopadu v bytě v ulici Zolova zůstává v ústeckém Centru pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem. Redakci on-line deníku E – Ústí.cz to uvedla vedoucí centra Jaroslava Ježková.

„Všem kočkám jsme nasadili antibiotika kvůli viróze. Dostávají pestřejší stravu na živiny, aby se co nejdříve dostaly do lepší kondice,“ řekla k současné situaci vedoucí.

Z důvodu přeplněnosti Centra pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem do okolních útulků, které nabídly pomoc, putují pouze zdravé kočky z dřívějších odchytů. „Ze zákona musí být zvířata zajištěna krajskou veterinární zprávou umístěna v místě příslušném útulku,“ dodala Jaroslava Ježková.

Dvaadvacet zbídačených koček v Zolově ulici spolu s šestnácti mrtvými zajistili krásnobřezenští policisté s městskými strážníky a zaměstnanci Krajské veterinární správy pro Ústecký kraj. Napospas osudu němé tváře nechala v bytě žena, která nabídla azyl opuštěným kočičkám z Ústí nad Labem s příslibem, že jim poskytne domov, aby nemusely trávit svůj život v ulicích města. Bohužel se ale stalo, že péče spočívala pouze ve sporadických návštěvách bytu. „Takový přísun kočiček najednou byl zcela nad naše možnosti, proto jsme požádali Magistrát města Ústí nad Labem, resp. Věru Nechybovou, 1. náměstkyni primátora o pomoc. Velice nám pomohlo, že se ihned aktivně zapojila do řešení naší situace a v součinnosti s ředitelem městské policie Jiřím Bakulem a kanceláří primátora se zasadila o to, že v nejbližších dnech již budou některé naše kočičky umístěny do okolních útulků, abychom zajistili veškerou péči dvaadvaceti kočkám, které vyžadují intenzívní péči. Moc děkujeme všem, co nám pomohli tuto nouzovou situaci zvládnout včetně všech asylů a útulků, kam budou umístěny naše kočičí svěřenkyně,“ poděkovala Jaroslava Ježková. 

Centrum pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem v současné době shání dostatek steliva pro kočky a kvalitní stravu.

FOTOGALERIE:

{article title="Všude výkaly a nepořádek: V tomto bytě hrůzy živořily desítky koček. 16 bylo mrtvých"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article title="Neskutečné! Policisté našli v ústeckém bytě 38 koček, z toho 16 mrtvých!"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru