U nádraží proběhla v sobotu zkouška protipovodňových opatření
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ověření součinnosti všech subjektů a funkčnosti všech součástí protipovodňových opatření bylo cílem cvičení, které v sobotu proběhlo v okolí hlavního nádraží.

Předmětem zkoušky bylo mimo jiné osazení čerpadel, která slouží k zajištění vnitřních vod v případě povodní v oblasti nádraží. K tomuto bylo potřeba zajistit náhradní zdroj elektrické energie a další prvky.

2011zkouskapov1

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

„Povodně napáchaly v Ústí nad Labem v nedávné historii velké škody. Nechceme se spoléhat na to, že to bude trvat dlouho, než je zažijeme znova. Je lepší být připraveni. K tomu přispěla i tato zkouška. Děkuji všem, kteří se na tom podíleli, zejména dobrovolným hasičům z Božtěšic, Stebna a Střekova,“ uvedl primátor Petr Nedvědický.

2011zkouskapov2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Cíl zkoušky byl splněn, podařilo se během 3,5 hodin instalovat a vyzkoušet všechna potřebná zařízení včetně čerpadel u tří vrtů. Zkouška tak přispěla k získání podkladů pro doplnění povodňového plánu pro oblast Zanádraží.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru