Žena nedýchala a ztrácela puls. Život jí zachránila snacha s přivolanými strážníky a záchranáři
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - v sobotu 2. listopadu v ranních hodinách prováděla hlídka ústeckých strážníků kontrolu střekovského hřbitova, kde ji zastihla zpráva z operačního střediska o ženě, která nedýchá a ztrácí puls. Dále operátor hlídce sdělil adresu, na které se žena nachází a informaci, že bude u dotyčné zřejmě zapotřebí použití defibrilátoru.

Strážníci po příjezdu na místo zjistili na zemi ležící ženu vyššího věku, u které byla prováděna masáž srdce, kterou u ní prováděla její snacha. Tu ihned vystřídala přítomná strážnice, která pokračovala v masáži, když druhý strážník připravoval k aktivaci přístroj AED. Ten po připojení elektrod na tělo postižené vyhodnotil, že výboje není třeba a má se nadále provádět masáž srdce.

Po chvíli se na místo dostavila i zdravotní záchranná služba. Přítomná zdravotnice se v masáži srdce střídala v dvouminutových intervalech se strážnicí a zároveň kontrolovala, zda srdce již nenaskočilo. Druhý ze záchranářů podával žene léky intravenózně. Po chvíli byl u dotyčné zaznamenán puls a mohla být převezena do Masarykovy nemocnice k dalšímu ošetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru