Česká televize zve na sérii debat pro studenty na téma třicet let svobody slova. Odstartuje v Ústí nad Labem
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Česká televize pokračuje v úzké spolupráci s vysokými školami a na podzim připravila novou sérii veřejných debat na téma třicet let svobody slova. Naváže tak na loňský cyklus o fake news, jenž navštívilo více než dva tisíce studentů. První ze zastávek se uskuteční ve středu 30. října v Ústí nad Labem, následovat bude dalších šest měst.

První z přednáškového cyklu ČT nazvaného 1989-2019: 30 let svobody médií proběhne ve středu 30. října od 15 hodin v budově Multifunkčního informačního a vzdělávacího centra na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Řečníci budou debatovat na téma proměny zpravodajství, médií veřejné služby, chápání svobody slova, chování na internetu nebo nového fenoménu sociálních sítí. A to s akcentem na třicáté výročí pádu totalitního režimu, na důležitost principu svobody slova, ale také na nezávislost veřejnoprávních médií.

Za Českou televizi se debaty zúčastní moderátorka a dramaturgyně pořadu 168 hodin Nora Fridrichová společně s šéfredaktorem reportážní publicistiky ČT Markem Wollnerem. Dalšími řečníky budou vysokoškolští pedagogové – chartista Daniel Kroupa z Filozofické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně a bývalý člen Stávkového výboru PF v Ústí nad Labem Michal Koleček z Fakulty umění a designu. Moderace se ujme děkanka ústecké filozofické fakulty, Michaela Hrubá.

Nová série diskuzí, jež se pojí s výročím listopadu 1989, navazuje na dřívější spolupráce České televize s vysokými školami, na kterých organizují veřejné debaty. Poslední cyklus na téma fake news navštívilo přes dva tisíce studentů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru