Blíží se Svátek zesnulých: Strážníci opět zaměřili své kontroly na hřbitovy
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Jako každý rok v tomto předsvátečním období, začali strážníci střežit hřbitovy a jejich okolí před různými vandaly a osobami, které tato místa nenavštěvují vždy s úplně čistými úmysly.

Velký zájem ovšem mohou vzbudit místa posledního odpočinku také u zlodějů, které láká výzdoba hrobů nebo různé předměty, odložené pozůstalými při úpravě a zdobení hrobů jejich zesnulých příbuzných a známých. Mnozí z nich se obávají, že ozdobené hroby jejich blízkých zesnulých navštíví ještě před Dušičkami zloději. Pro řadu lidí je návštěva hřbitova událostí, kterou absolvují třeba jen jednou do roka, a to právě v těchto dnech. Někteří chodí za svými zesnulými každý týden a někteří, hlavně lidé z daleka se přijedou podívat a zavzpomínat na své blízké jen v tomto období.

Na ústeckých hřbitovech a jejich okolí se proto bude pohybovat několik pěších hlídek a v noci se na tato místa zaměří i strážníci se psy. Vzhledem k tomu, že návštěvníci hřbitovů, kteří se do těchto míst dopravují nejen městskou hromadnou dopravou, ale k tomuto účelu využívají i svých osobních vozidel, budou strážníci dohlížet i na správné zaparkování jejich vozidel. Řidiči si ale také musí uvědomit, že odstavená auta mohou působit jako výkladní skříně a nenechávat na sedadlech tašky a osobní věci mohou přilákat případné zloděje.

Hlídky strážníků také budou dohlížet na to, aby návštěvníci hřbitovů měli ke svému rozjímání klid a nebyli kýmkoli zbytečně rušeni. V našem městě se budou hlídky pohybovat na osmi hřbitovech a jejich přilehlém okolí. Strážníci se budou snažit, aby toto sváteční období proběhlo v co možná největším klidu a pohodě a aby jejich hlídky nemusely řešit žádné zbytečné přestupky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru