Veslařský oddíl pro handicapované Paprsek si připomněl významné výročí a rozloučili se s letošní sezónou
Rozloučení s veslařskou sezónou. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – V Bárka kafé místo na řece Labi se koncem minulého týdne sešli handicapovaní veslaři z Paprsku. Společně si připomněli patnáct let od založení sportovního oddílu a ukončili letošní sezónu o několik týdnů dříve. Důvodem je neprodloužení nájmu v Cyklokempu Loděnice v Brné.

„Byli jsme nuceni se přestěhovat do nedalekého areálu bývalého minigolfu vedle zdejšího koupaliště. Na vodu se ale v tuto chvíli nedostaneme. Vlastními silami v současné době provádíme úpravy areálu a sháníme finanční prostředky na vybudování potřebného zázemí. Sezóna pro nás letos skončila o něco dříve. V minulých letech jsme zamykali vodu až na konci září,“ posteskl si hlavní trenér Petr Janák.

Zástupci ústeckého veslařského oddílu Paprsek jako jedni z mála handicapovaných závodí přímo na vodě. „Ostatní kluby se věnují převážně tréninkům a soutěžím na trenažérech. Málo kdo se pustí s handicapovanými na loď na vodě. Jsme držiteli několika republikových rekordů a prvenství,“ dodal hrdě Petr Janák.

Na stupni vítězů nejednou zdobila zlatá medaile hruď veslařky z Paprsku Ústečanky Jany Brambaški. „Když jsem zůstala upoutána na invalidní vozík, hledala jsem činnost, která mi pomůže v boji s handicapem. Řada sportovních oddílů podmiňovala dojíždění na tréninky do Prahy což je časově a finančně náročné. Paprsek byl pro mě tehdy jedinou přijatelnou a možnou volbou,“ uvedla sportovkyně.

Veslařský oddíl Paprsek má vlastní metodiku tréninku pro mentálně, smyslově a tělesně handicapované. Za veslováním a sportovním vyžitím do něho dochází i řada sportovců bez handicapu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru