VIDEO: Nejsledovanější události týdne! Přinášíme souhrn v jediných webových videozprávách v kraji
Zpravodajský souhrn důležitých událostí uplynulého týdne
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Které události patřily v uplynulých dnech mezi nejsledovanější v Ústeckém kraji? Přinášíme již třetí zpravodajský videosouhrn.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo.

Rychlík jedoucí z Mostu do Plzně se v úterý dopoledne střetl s osobním automobilem. Nehoda se stala u Žiželic na Žatecku na přejezdu se světelnou signalizací. Řidička auta vyvázla z děsivě vyhlížející nehody jako zázrakem jen s lehkým zraněním. Škoda je vysoká. Odhaduje se na dvacet milionů. Rychlík totiž po nehodě vykolejil. Trať bude několik dní neprůjezdná. Více informujeme v tomto článku.

Větší bezpečí a klid pro lidi, rychlejší cestování pro řidiče. To přinese pětikilometrový dálniční obchvat Lubence na trase z Karlových Varů na Prahu. Staví se již rok a ještě další dva bude. Přijde na miliardu korun a je další částí budoucí dálnice D6 z hlavního města k hranicím s Německem. Třeba se jí jednou opravdu dočkáme. Za dvě stě milionů korun na kilometr to snad bude dobré poježdění. Více informujeme v tomto článku.

Zprávy

https://www.youtube.com/watch?v=D8nm57Oz0rI

Vážná dopravní nehoda v úterý blokovala silnici mezi Olšinkami a Svádovem na Ústecku. Zasahovaly tam všechny složky záchranného systému. Dodávka při havárii narazila do sloupu a zablokovala železniční trať mezi Ústím a Děčínem. Řidiče vyprostili hasiči a předali ho do péče zdravotnických záchranářů. Více informujeme v tomto článku.

Už jste někdy viděli vlakové nádraží úplně bez kolejí? Právě to je teď k vidění v Litvínově. Pracuje se tu na velké obnově železnice vedoucí do Oldřichova na Teplicku, navíc budou moci do Litvínova jezdit i elektrické vlaky. Celkové náklady přesahují jednu miliardu korun. Stavební práce potrvají dva roky. Výluka mezi Litvínovem a Loukou potrvá do letošního prosince. Více informujeme v tomto článku.

Hasiči vyjížděli k hořícímu domu v areálu bývalého statku v Postoloprtech. Práci jim komplikoval hustý dým z hořící slámy a odpadu, uvnitř objektu museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Nikdo nebyl zraněn. Škoda a příčina požáru jsou v šetření. Více informujeme v tomto článku.

A na závěr pozvánka na výlet. Vžijte se do kůže nebožáků, na kterých je vykonáváno středověké právo. Jedinečnou podívanou v podání pohyblivých figurín dokreslují mrazivé výkřiky a sténání trestanců. Ale nejen mučírny, u kterých je varování pro slabé povahy, jsou tahákem hradu Loket v Karlovarském kraji. Nevynechejte kromě hradu procházku malebným městečkem. Více informujeme v tomto článku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru